Los Callejeros

Mainstage

Na de feestelijke doortocht van Los Callejeros in 2012 vonden we het hoog tijd om hen terug naar ons park te halen.

Deze Leuvense 'globetrotting artivists' brengen een eigenzinnige sound waarin vrij geëxperimenteerd wordt met afro-latingrooves, ethnic-folkmusic, reggaeskanks, jazz- & rockinvloeden, Balkanese zigeunerritmes en een tikkeltje Europese tranen. Urban slang poëzie over levensomvattende clichés & visies op wereldse thema’s staan klaar om uw verbeelding te prikkelen en u te vervoeren tot een hartverwarmend zuiders volksfeest.

Het verhaal van Los Callejeros

Los Callejeros is het gevolg van het muzikaal documentaireproject 'Cara o Moneda' dat in Cuba opgenomen werd. Cara o Moneda is een cultuuroverschrijdende documentaire die een hartverwarmende betovering achterlaat. Deze ontwapende documentaire werd prompt geselecteerd voor ‘Docville 2006’.

Het project wekte al snel de interesse en appreciatie op van een reeks professionele muzikanten. Het project en de band Los Callejeros was geboren.

Begin juli 2008 kwam de eerste cd 'El Camino es el Destino' uit. Selah Sue veroverde zelfs een plekje op de CD met een hidden track. Los Callejeros trok naar Peru, voor de opname van de docu-clip 'Mas Corazon'. Dit was ook het startschot van hun gelijknamige tournee die de straatsfeer naar het grotere podium bracht.

Naast deze traditionele productie besloten ze ook rond te toeren met een mobiel podium. Op een creatieve wijze creëerden ze de mogelijkheid, om hun muziek op de meest diverse locaties te brengen en om de ontmoeting met hun publiek zeer persoonlijk aan te gaan.

In 2011 was er de release van de tweede CD ‘PRESENTE!’ … Voor dit album werd onder andere samengewerkt met het Portugese Terrakota, Les Talons Gitans en het sociaal artistiek project MurgaLova. In het najaar werd er besloten om een nieuwe videoclip op te nemen in Barcelona, ‘Amourouse’. In 2015 volgde het derde album ‘ Ukamao!’.