Stef Kamil Carlens

Mainstage

Stef Kamil Carlens maakte in 2017 zijn rentree in het popcircuit met Stuck In The Status Quo. Meer nog, zijn debuut als soloartiest is meteen een terugkeer naar de pure muzikale schoonheid die we kennen van het Zita Swoonoeuvre.

Stef Kamil Carlens heeft niet stilgezeten na zijn doorbraak met dEUS in de jaren ’90. Ondertussen is hij beeldend kunstenaar, componist, producer en speelde hij met Zita Swoon Group een aantal eigenzinnige dans- en theatervoorstellingen die in binnen- en buitenland met superlatieven werden overladen.

Carlens heeft de gave om je mee te nemen in zijn rijke verbeeldingswereld dankzij een subtiele instrumentatie. Met zijn laatste album (met de singles "The Journey Will Be Long”, "Empty World” en "I’m Going Away”) keerde Stef Kamil terug naar the art of songwriting"Stuck In The Status Quo is een echte verhalenplaat, en daarmee begaf hij zich na tien jaar weer op vertrouwd terrein. 

Op het podium, met Maarten Moesen op drums, Nicolas Rombouts op contrabas, Nel Ponsaers op keys & vocals, Alma Auer op harp & vocals brengt hij songs uit zijn ondertussen uitgebreide repertoire reikende van melancholisch tot super-funky.

Een nieuw album is in voorbereiding en is voorzien herfst 2019.