Panta Lunto

Platenpelouse

Panta Lunto is gestart met het mixen van platen en combineren van beats toen hij 16 jaar was. 

Op mijn 16 jaar heb ik mijn eerste platenspelers gekocht. Daarmee was het gedaan met investeren in cd's en ben ik als een gek platen beginnen kopen. Elke euro die ik in handen kreeg werd integraal omgezet in vinyl. Wanneer ik vaker voor publiek begon te spelen en het slepen met al die platen beu was, ben ik terug overgestapt op CD's en later op Serato.

In 2009 is hij beginnen draaien in café Alegria en in 2010 werd hij resident in de Louvain Louvain, de Rector en 't Archief op de Oude Markt. Hij is ook vaak te vinden op fuiven en TD's in en rond Leuven, en tegenwoordig ook op trouwefeesten van kennissen.  In 2010-2011 werkte hij fulltime als dj op de Oude Markt.  

Ik heb in verschillende café's verschillende stijlen leren spelen en probeer zo veel mogelijk af te wisselen in een vlotte mix. Ik hecht veel belang aan goeie overgangen en aan boeiende sets. Ik maak in Ableton zo veel mogelijk kleine bewerkingen aan nummers om ze dan op een originele of handige manier te kunnen mixen. Ook zoek ik veel mashups op het internet om daar vervolgens de stukken die ik leuk vind uit te knippen of te bewerken. Op die manier probeer ik iets unieks te leggen in de sets die ik speel.